22 november 2006

Eftermiddagstankar en Onsdag

En av syrrans kollegor har också råkat ut för ComHems urusla kundservice...eller man borde nog förresten egentligen inte ens använda varken ordet service eller tjänst i samma mening som ComHem. Bara det att när för många ringer deras kundtjänstnummer så har de en röst som sägger: "Du har ringt ett felaktigt nummer. Numret existerar inte." Japp. Allvarligt. Först när det är lite mindre belastning får du (det lika idiotiska) "Det är många som ringer nu. Var god försök senare. *klick!*." Men oftast får du alltså informationen att du ringt fel nummer...vilket ju inte bara är att ljuga...utan också att i 90% av fallen tvinga folk att ringa nummerupplysningen eller en polare för att ta redan på det riktiga numret (oftast är ju bredbandet nere...det är därför man ringer...och man tror ju att det nummer man själv tagit reda på är fel). Så fruktansvärt idiotiskt! Dagens Ris!

Jag går bara och nynnar på You Know My name konstant!

Att Peter Jackson inte får göra filmen Bilbo (projektet omfattar egentligen två filmer där Bilbo är stommen, men som också leder fram ända till LotR-filmerna) är inget mindre än en skandal och visar bara på ytterligare dåligt omdöme från New Line.

Borde nog nynna mera på U2 nya singel Window in the Sky (inte den hemska med GreenDay alltså) men jag har helt enkelt glömt stoppa den i iPoden och varit för koncentrerad på musiken jag ska recensera i nästa QX för att hunnit lyssna på den innan. Men jag återkommer med ett omdöme!

Spanien skall byta ut hälften av männen på sina vägskyltar ser jag i e24 via Aronson, och vid en första tanke kan det ju verkar vara en skrattretande insats för jämställdheten och en bit efter lika-lön-för-lika-arbete och sådär... Men när jag sedan tänker ett steg längre (vilket ju kan vara bra ibland har jag lärt mig) så gillar jag faktiskt när det dyker upp sådana här genussaker som man aldrig reflekterat över. Manlighet och heterosexualitet är norm – allt annat är avvikande - och det kan faktiskt aldrig vara fel att rätta till det, hur fånigt det än kan verka på pappret.
Min vän och kollega SS är förövrigt min förebild här...alltid på sin vakt mot heteronormen! Kommer alltid minnas medarbetarseminariernas: Han...ELLER hon...ELLER transperson....eller en hund.

Det känns skönt att kunna meddela att Gwens Stefanis album är såååå mycket bättre än hennes värdelösa singeln. På skivan kan man dessutom hitta Wind it Up i Neptunes orginalversion (utan Sound of Music-samplingen) och då hör man vilken otrolig ickelåt det där är...

Idag öppnar Urban Outfitters i Stockholm! Det blir till att knalla ned till Biblioteksgatan direkt efter jobbet alltså.

...och så har Kramer varit rasistisk, Orup&Lena har en show ihop, Kronprinsessan blev utan Emmy och Robert Altman har dött. Men allt det vet ni ju redan.

7 kommentarer:

Fredrik sa...

Om jag minns rätt, så visst har frågan redan varit uppe i den svenska riksdagen? Har ett svagt minne av en miljöpartist som skrev en motion för jämlikare skyltar...
Vilket får mig att tänka på ännu roligare skyltar. Den riktigt jämlika skylten på hotellet i London... Med en hel familj, inklusive en tjock pojke... !

Oswald sa...

Vilket i sin tur påminner mig om att jag borde lägga upp Londonbilder här i bloggen!

Anonym sa...

På tal om Biblioteksgatan. Sist jag var i Stockholm gick jag just denna gata från Norrmalmstorg till Stureplan för att kolla in Idolernas hotell, Scandic Anglais. Hursomhelst, på väg tillbaka till Gallerian där resten av familjen befann sig mötte jag tre personer med rosa mössor varav TVÅ med exakt såna Svea-mössor som Idol-Erik väldigt ofta har på sig. (Ingen av personerna var tyvärr Erik...) Jag vet inte om det var fenomenet "man ser det man vill se" eller har det blivit något slags mode i Stockholm att ha rosa Svea-mössa? Du som knallar runt i Stockholm betydligt oftare än mig kanske vet...?

Aronson sa...

Jag vill inte skryta på något vis, men jag känner faktiskt kvinnan som designade Varning för älg-skylten OCH Varning för lekande barn-skylten.

=)

Oswald sa...

Ellen: Hmm. ledsen, jag har inte tänkt på det - men så var det första gången jag var nere i City i dag på evigheter. Ska hålla ögonen öppna.
Kanske nån annan vet?

Aronson: Skryt på! Jag Ä L S K A R vägskyltar. Tycker de är skitsnygga. Allvarligt.

Anonym sa...

Var det det inte den här mannen som designade Älgvarningsskylten?

http://www.sr.se/Ekot/artikel.asp?artikel=913078

Aronson sa...

Jos: min väninna var med honom och ritade. Barnen-skylten gjorde hon ensam...

=)