20 augusti 2006

TV-Pilotrecension: Justice

Justice
Onsdagar 21.00 Fox (start: 30 Augusti)

Ännu ett tv-program producerat av Jerry Bruckheimer – mannen bakom alla CSI bland annat – och en av få piloter i år som har avslutade episoder i varje avsnitt och inte är en enda lång följetong, vilket känns ganska befriande. Här handlar det om en firma med fyra toppförsvarsadvokater (alla med sitt specialområde) som tar sig an riktigt stora profilfall. Allt är extremt hightech (som i CSI…datorer med absurt cool grafik, automatiska whiteboards man bara petar på etcetera), snabbt och snyggt klippt – och med twisten att man i slutet på varje program får se hur det verkligen gick till när brottet begicks. I huvudrollerna hittar vi toppnamn som Victor Garber (pappa Bristow - TVs hårdaste karaktär, ever? - i "Alias") som firmans ledare Ron Turk som inte skyr några medel alls för att vinna ett fall och Kerr Smith (bögen i "Dawsons Creek) som den skickligaste försvararen som finns.
Borde ju kunna bli hur bra som helst, eller? Men tyvärr…
Det blir mest pratigt och ointressant. En väldig massa förklaringar "vi använder fokusgrupper för att…" och advokatserieklyschor som "ditt fall avgörs av fyra meningar på CSN"…för att inte tala om de ännu klyschigare karaktärerna. Med en snygg klippning, ett rappt tempo och bländande teknik försöker man dölja att detta bara är ännu en kriminalserie som alla andra…och framförallt att seriens första fall är totalt ointressant.
Visst, amerikanarna (och resten av världen) verkar fortfarande älska kriminaltrenden – men här får man hoppas att de rycker upp sig rejält med lite roligare fall om det ska bli något jag ska orka följa.

Intressenivå hos mig efter ett avsnitt: Låg

Inga kommentarer: