10 augusti 2006

Lunchreflektioner Om Det Mesta

* Sitter och kollar flyg till London i höst. Känns lite underligt med dagens händelser i bakhuvudet. Skönt att de lyckades styra bort det. Jag hade inte klarat tio sprängda flygplan (uppgifter i senaste TT-nyheterna) nu när jag ska flyga till Portugal om fyra veckor. Att flyga är det absolut mest hemska jag vet. Snart börjar de sömnlösa nätterna.

* Kristian Luuk är verkligen genial i radio. Ge honom ett eget program nu! Idag har han fått ett tackkort från Kungen eftersom de skickade ett blandband till honom på hans födelsedag...och eftersom han tyckte det var opersonligt så fick Timbaktu göra en rap av det i stället. Blev hur bra som helst.

* Timbaktus förra skiva var för övrigt en av förra årets bästa svenska skivor. Bara så ni inte tror att det bara är schlager i de här öronen.

* När vi ändå pratar musik så kan jag bara snabbt nämna att jag inte förstår
Kasabians (de som sjöng den underbara L.S.F för några år sedan) nya singel Empire alls och jag hoppas verkligen den växer...eller att iallafall att den kommande skivan är bättre, och att efter en första lyssning verkar jag och kritikerna vara helt överrens om Hidden Cameras nya (den är skön, bra, okej - men inte mycket känns nytt från sist och hitarna saknas).

* Kopplar däremot inte riktigt grejen med att
Oasis ska släppa en samlingsskiva som är en dubbel-CD...
Vad är skillnaden i så fall från att köpa "Definetly Maybe" och "Whats the Story Morning Glory" liksom? Två av världens bästa skivor som innehåller precis alla Oasislåtar du behöver.
Möjligen ska du kanske köpatill förra årets "The Importance Of Being Idle" på singel (deras enda bra singelsläpp sedan "Champagne Supernova" 1996), men det borde ännu bli billigare - eftersom allt finns på NicePrice - än ett nytt dubbelalbum.

* Mobiltelefonspelet "QuadraPop" är sjukt beroendeframkallande. Spelar det överallt, till och med när jag har folk med mig. Socialt, eller hur? Har iallafall försökt sluta spela det när jag är full på krogtoaletter efter det lilla missödet på Patricia i juli...

* Skulle ju göra massa igår och om jag skulle se något på TV var det friidrott. Istället fastnade jag framför Miss Marple i TV4. Tycker fortfarande det är för mycket buskis över det hela och att Geraldine McEwan är en tråkig Marple - men deras gästskådespelare i varje avsnitt är helt fantastiska. Igår var det inte bara gamle Ivanhoe (Anthony Andrews) och AbFab-morsan (June Whitfield) som höll mig kvar - utan framförallt den alltid lika fantastiska Greta Scacchi i rollen som Tuppence - Miss Marples alkoholiserade högra hand.

* Känner att jag har sett alldeles för lite film ett tag nu. Jag får hoppas på en fantastisk filmhöst! Den här verkar ju inte alls dum tillexempel...men den får jag väl vänta på till nästa Filmfestival om jag har otur. Å andra sidan var dubbelepisoden av House, MD som jag klämde igår natt så fantastisk att man ibland undrar om Hollywood behövs längre...

Inga kommentarer: