11 augusti 2006

En Morgon i TVs Tecken

Jobbar hemma för att snart dra mig mot Göteborg, friidrotts-EM, en jäkla massa folk och inget internet. Trots att jag pysslat med annat har morgonen handlat mycket om TV.

* En ny säsong av förra årets absolut roligaste TV-serie "Weeds" drar igång i nästa vecka i USA. Nya omgången av "30 Days" pågår för fullt. Dessutom har det dragit igång en serie som efter fem avsnitt marknadsförs som "Årets Absolut Bästa Nya TV-program Enligt Kritikerna".

Vem sa att TV låg nere över sommaren?

* Tur att jag äntligen har sett färdigt andra säsongen av "House, MD" då. Hade tyvärr koll på vad twisten var i sista avsnittet för säsong 2 (och den var verkligen av "Sjätte Sinnet"-karaktär) – men det gjorde att jag såg programmet med andra ögon och verkligen la märke till från början hur sjukt skickligt det var skrivet och regisserat. Solklart en av världens bästa TV-serier (tillsammans med "Grey’s Anatomy") just nu.

* Dagens fördom: Tiokampande diskuskastare är sjukt mycket snyggare än diskuskastande diskuskastare.

* När jag köpte min morgonfralla på Lindquists möte jag Jake Bristow. Allvarligt. Alias-Syds pappa kom gående längs Odengatan. Inte bara det att snubben var sjukt lik Victor Garber som spelar pappa Bristow – han hade dessutom kostym, såg så där lite sammanbitet orolig (men stenhård) ut, och bar på ett mystiskt paket som såg lite för litet ut för att vara en bukett blommor…men ändå märkligt konformat och avlångt. Pappa Bristow kan vara en av TVs hårdaste karaktärer någonsin.
Gud vad jag saknar "Alias"…

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilken ny serie är "bäst enligt kritikerna" då??

Oswald sa...

Ah, bra fråga min gode George!
Jag kommer återkomma till det.
=)