11 maj 2006

Okej, säga vad man vill om Carolas vinst i Melodifestivalen...men de hade knappast fått någon annan att hora sig såhär hårt i Aten om de vunnit - och jag säger det (helt allvarligt) till Carolas fördel. Det är såhär man kommer högt i ESC nu för tiden.

Så har Carola lagt upp sin hemliga taktik:
A) Vinna mediernas stöd genom att gå på så många delegationers fester som möjligt.
B) Göra bra ifrån sig på presskonferenserna. Carola vill marknadsföra Sveriges specialiteter och dela ut pepparkakor till övriga delegationer och tävlande.
C) Göra något extra för det stora antal tävlande hon redan träffat under sin pr-resa i fem länder.
D) Charmigt flörta och mingla på de officiella festerna.
E) Hitta på oväntade och impulsiva saker som skapar publicitet.
F) Fokusera på tv-kommentatorerna. De är oerhört viktiga eftersom de lägger in sina egna ord om Carola i ”vykortspresentationerna” av henne i sändningen. Deras omdöme kan påverka tittarna.

Även om jag tror det krävs mera än pepparkakor för att få den finska och (framförallt) den norske kommentatorn på sin sida...och jag är livrädd för vad hon kan göra med "E" i listan ovan.
Men det kommer bli en härligt intressant vecka nästa vecka kan jag lova (och jag gråter blod för att jag missar tävlingen på lördag...heterofolk borde förbjudas att få gifta sig på Eurovision!) och det lär bli mycket ESC i den här bloggen.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Jösses, att hon ligger i och gör sitt bästa kan ingen förneka iallafall...

Anonym sa...

Jag misstänket att E: "Ohhh jag känner jesus i min kropp" och andra tala-i-tungor utspel iofs ger mycket media, frågan är om all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet.

Anonym sa...

Ända sedan Carola vann i Globen har jag oroat mig lite för vad hon kan tänkas hitta på för galenheter nere i Aten. Hoppas bara hon inte skämmer ut oss allt för mycket, hon är ju trots allt Sveriges ansikte utåt i några veckor nu... ;-)
Men vad är det för människor som går och gifter sig samtidigt som det är Eurovision? Kollar de inte kalendern innan de bokar bröllopsdatum?! :D