20 maj 2006

Dagen C

Okej…Dagen C!
Som i Carola (som ju har namnsdag idag också…grattis!) och som i Chrilles bröllop (vilket är anledningen att jag är på väg till Hallsberg efter lite sömn strax med en kostym i resväskan). Måste ju tippa något inför Eurovision ikväll – även om det alltid är lika svårt. Försöker pricka in dem fem och fem så får vi se. Notera att det inte är någon rangordning inom varje "femgrupp".

1-5
Sverige, Bosnien, Grekland, Rumänien och Ukraina
Vet inte om man är hemmablind eller om Carola verkligen är en så stor favorit som alla säger. Jag hoppas på det sistnämnda. Bosnien är en favorit som jag tror kommer att gå hem i hela Europa - precis som "Lane Moja" – och som kan bli riktigt farlig. Anna Vissi är stor. Som om Carola varit Carola i flera länder…och folk älskar Meat Loaf ballader. Rumänien har en av tävlingens bästa låtar, men är ett litet wildcard här eftersom jag inte vet hur han sköter sig på scen. Ukraina var kvalets överraskning och jag tror hon går långt. Har kompisar som tror de får kvala nästa år...jag tror snarare vi kan hamna i Kiev! Ska bli spännande att se. vem som ligger närmast..
6-10
Finland, Ryssland, Tyskland, Makedonien och Litauen
Tro mig…ingen blir gladare än jag om jag har tokfel och Lordi hamnar på topp fem…eller vinner! Men jag tror inte Europa är SÅ redo för hårdrock ännu…tyvärr! Tysklands country fungerar nog bättre då. Europas mogenpublik har väntat länge nu. Kan skrälla! Ryssland glider på framgångarna från kvalet (även om överraskningseffekten med damen i flygeln är borta nu) och kan förmodligen också överraska. Makedonien och Litauen är låtar jag inte gillar respektive föraktar - men som jag befarar kan skrälla.
11-15
Malta, Kroatien, Danmark, Turkiet och Armenien
Fabrizio hamnar precis utanför topp tio, men räddas av Tysklands höga placering...eller så bombar han helt och det är Kroatiens helgalna sång som är kvällens överraskning. Afrika Paprika!! Danmarks låt hade kunnat bli riktigt farlig eftersom den är galet medryckande (och öststaterna missade hela twistepoken på 50-talet) – men ryktet säger att hon är lite nervös. Turkiet och Armenien surfar på kvalvågen…även om jag vill slita av mig öronen varje gång FF’s favvoturkiska skriiiiiker sitt "Suuuuuuperstaaaaar".

16-20
Schweiz, Storbritannien, Norge, Irland och Lettland
Schweiz kunde ha blivit riktigt farliga med ett bättre startnummer (och Mr Lundsted: Detta är inte en powerballad. Anna Vissi har en powerballad. Ni har en "Låt oss samla in pengar till svältande barn"-låt). Storbritannien…tja…refrängen sitter som en klister men rapandet känns inte helt hundra. Norge har en vacker låt (men HUR stora skygglappar har Jostein Pedersen när han mumlar om att Sverige skickar samma ABBA-låt varje år? Vad gör Norge då? Dessa eviga Sissels), men jag tror Bosnien tar etnopoängen och de måste dela ballad potten med Irland. Lettland är fruktansvärd - kanske den låt jag instinktivt avskyr allra mest av alla – men det tilltalar säkert någon.

21-24
Frankrike, Spanien, Moldavien, Israel
Vem ska rösta på Frankrike? Inte så dåligt alls…men vem ska rösta? Las Ketchup är ett skämt även om låtens refräng ätit sig fast i min hjärna. Israel glömmer jag varje gång jag hört den…och hur hett känns Israel nu för tiden? Moldavien har förmodligen den sämsta låt som någonsin figurerat i ESC. Fatta! Det vill inte säga lite…

Fan. När jag läser listan igen vill jag bara byta plats och byta plats…

Kommer Malta så högt? Och floppar inte Kroatien? Lordi kanske vinner trots allt? Och Litauen kanske bara funkade en kväll och slutligen hamnar i bottenskrapet där den hör hemma? Norge kanske gör toksuccé som jag trodde första gången jag hörde den? Eller Danmark? Eller så vinner helt enkelt Anna Vissi som alla trott hela tiden?
...men någonstans ska man ju stanna. Ska bli intressant det här. Undras om jag har mer än hälften på rätt plats? Nåväl. Jag antar att jag blir den sista att få veta…

By the way. Det ska bli skönt när det här är över. Jag har massa riktig musik som ligger och väntar att bli lyssnad på... Snacka om att det härär en tvångshandling för mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har du någon koll på om journalister läser din blogg innan de själva skriver om melodifestivalen? Det borde de göra.

Finlands sak är vår! Heja Lordi!

/WBTS rockar (vita)

Aronson sa...

Ska Carola ha sin fula gulddress på sig i kväll? Vore det inte bättre med den blå från Melodifestivalen...?

Fredrik sa...

I melodifestivalen flirtade hon med de grekiska färgerna, så klart att hon skall ha guld och blått ikväll, om jag får bestämma!

Anonym sa...

ha ha ha... ja jag känner redan att jag har spekulerat fel... har kollat igenom semifinalen igen och jaa... vad kan jag säga...? vi får se hur det går... ha ha ha...