15 maj 2008

NBCs TV-tablå 2008/2009

NBC - kanalen som hade sin storhetstid på nittiotalet med ett färskt, nyskapande Cityakuten och sitcom-elefanterna Seinfeld, Vänner och Will & Grace - är nu för tiden den amerikanska TV-kanal som har absolut minst antal hits.

Okej, de har Heroes (som tappade väldigt många tittare och (inte minst) sitt buzz under sin korta säsong två) och komedisuccéerna The Office och 30 Rock, men annars är det väldigt klent. De enda nya serierna som överlevde årets säsong var Chuck (en minimal succé) och "det-var-på-f*tthåret-att-rök" serierna Life och Lipstick Jungle - medan förväntade blockbusters som Journeyman och the Bionic Women floppade och lades ned.

Det är därför inte förvånande att påfågelkanalen är den kanal som satsar absolut hårdast på nästa säsong: Hela sju nya drama, fyra nya realityshower och två nya komedier finns med i NBCs hösttablå, och självklart så ska ni få veta lite om dem här i bloggen.

(på grund av strejken ligger allting lite efter, så alla serier verkar inte fått sin rollbesättning spikad ännu, och NBC har inte släppt en enda bild från någon av serierna så vitt jag kunnat hitta)

Här är NBC tablå – men jag gissar den kommer att ändras allt eftersom serierna blir succéer eller bombar.

MÅNDAG
8pm: Chuck
9pm: Heroes
10pm: My Own Worst Enemy (Höst)
Nytt drama med Christian Slater om en man som är biopolär, vilket här yttrar sig som att han är två helt olika personligheter (en förortspappa och en supersmart mördarmaskin) i samma kropp. Problemen startar när väggen emellan dem plötsligt börjar rämna. Ska Slater få en nytändning i sin karriär precis som så många andra avdankade skådisar fått på senare år?
10pm: The Philanthropist (Vår)
Drama om en miljardär som älskar kvinnor, makt och pengar, men när hans enda barn dör ändrar han sitt liv radikalt och börjar ägna sig åt att hjälpa andra på de mest radikala sätt. Marknadsförs bland annat med meningen " It's a global adventure that will take viewers to the ends of the Earth and will inspire them as well." Okej…

TISDAG
8pm: The Biggest Loser
9pm: Kath and Kim

Komedisuccén från Australien är min en av kompis Kris favoritserier om jag förstått saken rätt, och den handlar om en egoistisk dotter med ätstörningar som lämnar sin man och flyttar hem till sin vampiga morsa i förorten. I USA spelas mamman av Molly Shannon och dottern av Selma Blair.
10pm: Law and Order: Special Victims Unit

ONSDAG
8pm: Knight Rider
Efter succén med en två timmar lång nyinspelad TV-film i höstas (som faktiskt var helt okej) så återuppstår nu åttiotalssuccén med den supersmarta bilen KITT (Knight Industries Three Thousand) i centrum. Produceras av bland annat Doug Liman.
9pm: Deal or No Deal
10pm: Lipstick Jungle (Fall)
10pm: Law and Order (Spring)


TORSDAG
8pm: My Name Is Earl
8:30pm: 30 Rock
9pm: The Office
9:30pm: The Office/SNL Thursday Night Live (Höst)
9:30pm: The Office Spin-Off (Vår)

Den har inget namn. Den har inte en enda skådespelare knuten till sig (men det har ryktats om Amanda Peet). Det finns inget manus. Ändå är det säsongens mest emotsedda komediserie! Under Superbowl nästa år så kommer The Office få ett litet syskon under ett långt dubbelspecialavsnitt, och samma team med Greg Daniels i spetsen ligger bakom båda serierna.
10pm: E.R.

FREDAG
8pm: Crusoe (Fall)
Precis vad det låter som. I kölvattnet efter succén med The Tudors på Showtime gör NBC ett drama baserad på Daniel Dafoes roman om en man som blir skeppsbruten på en öde ö i 28 år. Serien sägs i NBCs version bestå av lika delar Castaway, Pirates of the Caribbean och – tada –MacGyver!
8pm: Deal or No Deal
9pm: Friday Night Lights
10pm: Life


LÖRDAG
8pm: Dateline NBC
9pm: Dramaserierepriser


SÖNDAG
8pm: Sunday Night Football (Höst)
8pm: Merlin (Vår)
En fri tolkning av hur livet i Camelot kan ha sett ut när Arthur och Merlin var unga. En sorts fantasy/äventyrsserie som verkar vara lite som en blandning av Smallville, Dawsons Creek och typ Xena…fast med högre budget.
9pm: Medium (Vår)
10pm: Kings (Vår)

Okej… Här måste jag nästan klippa direkt ur pressmaterialet:
"Kings" is an inspiring exploration of the timeless David vs. Goliath struggle. The show is set in a modern metropolis under siege where the fighting has gone on for too long and cost far too many lives. When a brave young soldier, rescues the king's son from enemy territory, he sets events in motion that will finally bring peace. When he's promoted to captain, he becomes the reluctant poster boy for hope. But for the young soldier, the line between his allies and enemies will blur as the power players in the kingdom go to great lengths to see him fall.


Under sommaren kommer man dessutom köra dramat The Listener om en man som kan läsa andra människors tankar.

Så vad tror ni om det? Med undantag möjligen för The Philanthropist så är jag faktiskt sugen på att se piloterna för allihop. Kul! Hösten kanske inte blir så mörk ändå.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra genomgång men snälla ändra stavningen på Seinfeld. Inget "t" i slutet.

Oswald sa...

hahaha

Det är underbart vad många skolfröknar det sitter där ute i landet!

Blev det bättre nu? :)

Grumpy Ninja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Grumpy Ninja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Oswald sa...

Jag tror det är meningen att de ska introducera någon nästa säsong i The Office som de sen ska kunna bryta ut! På så sätt blir det en spin-off.

Dessutom är det samma gäng nmanusförfattare som ligger bakom - skillnaden blir väl främst att det blir en amerikansk originalidé och inte en serie med brittisk förlaga.

Anonym sa...

Det vara bara för att Seinfeld är världens bästa komediserie och synnerligen välkänd som jag reagerade på att den konstiga felstavningen med ett t i slutet fortfarande florerar.

Oswald sa...

Jag har nog aldrig reflekterat eller brytt mig om hur det stavats...bara skrattat, typ.

Men nu är det rätt, eller?