25 juni 2009

Dagens Mikropop!

Inte ett enda blogginlägg igår. Det kan vara nytt bottenrekord! Fantastiskt väder, sista dagarna på jobbet och en flytt från Stockholm till Göteborg ger väldigt dålig prioritet till bloggandet måste jag säga. Bered er på få inlägg och häng ute i solen istället!

Men som kompensation för igår – här kommer äntligen lite mikropop igen.

Vi börjar med årets största filmnyhet (för oss som är Oscarsgalna). Jag skulle gissa att det är en reaktion på förra årets exkluderande av den monumentala amerikanska publikfavoriten The Dark Knight, även om den officiella anledningen är: " to allow academy voters to recognize and include some of the fantastic movies that often show up in the other Oscar categories, but have been squeezed out of the race for the top prize".
Nåväl, i vilket fall som helst så kommer Oscarskategorin för Bäsa Film (för första gången sedan 1943) innehålla TIO nominerade filmer när dessa offentliggörs den andra februari nästa år! Om någon av dem kommer vara en film som redan haft premiär? Tveksamt, även om jag skulle gissa detta bereder väg för en animerad film som Up! att även få plats i "den riktiga" bästafilm-kategorin.

Ah, härliga TV4. Först bingodragningar i Allsången och nu ersätter de träbocken Linda Isacsson i Robinson med macho-Olle Robert "homosexuella ska inte få gifta sig" Roberto. Var är Gunde när man behöver honom? Viva la SVT.

Jag är ledsen, men jag tror tyvärr inte ett skvatt på årets schlagerkväll på Pride. Grabbarna i Schlagerfeber är supermysiga killar (och Lars är alltid SLURP) – men hela konceptet med oändliga schlagercovers är väldigt, väldigt företagsfest. Nä, årets höjdare artistmässigt i Pride-parken blir 90's-kvällen på fredagen (för er som tänker köpa en endagarsbiljett). Nostalgi på hög nivå, och det räcker att jag vet att arrangör-Anders försökt återförena GES för en "När vi gräver guld i USA-avslutning" och har tänkt i Leila K och Army of Lovers-banorna för att jag ska veta att det där är helt rätt för mig.

Här är en affisch för Ethan Hawke/Willem Dafoe-vampyrfilmen Daybreakers.

Brittisk listkoll: Agnes faller lite, lite på iTunes (femma just nu) men låg kvar som fyra på tisdagens Midweeks med 11.000 sålda ex sedan i söndags och kan kanske alltså hålla sig kvar i toppfemma för sjätte veckan i rad! Släng dig i väggen Robyn. La Roux sköna Bulletproof är inte helt oväntat ny etta och kommer dominera på söndag (och på G.A.Y Bar på min semester)!

Cityakutens Noah Wyle kommer spela huvudrollen i Steven Spielbergs nya scifi-tvserie om utomjordingar som anfaller jorden (hörde jag "ett V för 2000-talet som inte är remaken av V") för TV-kanalen TNT.

Första avsnittet av Entourage sjätte säsong (som börjar i USA på söndag) fokuserar nästan bara på Ari och Lloyd. Hurra! Jag längtar massa.

Så här ser det nya omslaget ut för vampyrchickliten New Moon, lagom tillfixat nu när filmen snart kommer ut.

Det går – inte helt oväntat – väldigt bra för Transformers 2 i USA (vilket alla utom Aftonbladets Jan-Olov Andersson ("alla tröttnade på robotar när de såg den dåliga terminatorfilmen") såklart förstod redan innan. Bara under första visningen vid midnatt på premiärdagen spelade den in $16 miljoner, och den beräknas nu kunna hamna i närheten av The Dark Knights galna "över $200 miljoner första helgen"-siffror. Detta trots att filmen slaktats av kritiker och på prestigesajten Rotten Tomatos fått samma betygssnitt som fiskon som Kevin Costners The Postman eller kalkonen Miss Congeniality 2...

Mer vamprer! Här är en liten söt reklamfilm för något så udda som ett "Vampire Convention" (dvs någon typ av vampyrmässa) i Hollywwod den 14-16 augusti. Vem sa att vampyrer behövde vara hetero?



Snälla, snälla säg att det ligger sanning i det här! Jag skulle älska att se Johnny Depp som The Riddler i ännu en naturalistisk Christopher Nolan-Batmanfilm.

Det blir RnB-stjärnan Eve som tar den roll i kommande TV-serien Glee som ursprungligen var vikt för Whitney Houston.

Dagens snyggaste filmaffisch är för otursförföljda Luc Besson-pennade filmen From Paris with Love med John Travolta och Jonathan Rhys Meyers.

Scrubs kommer ju få en total makeover när de nu får ytterligare än säsong (flera skådespelare inklusive Zac Braf kommer försvinna och allt ska utspela sig på ett universitet istället för på ett sjukhus) och nu ryktas det att Gilmore Girls Lauren Graham är aktuell för en roll.

Katherine Heigl kommer få huvudrollen i Brothers & Sisters-skaparen Greg Berlantis kommande film Life as We Know it. Filmen handlar om två personer som inte känner varandra, men vars tillvaro vänds upp och ned när en gemensam vän dör och lämnar dem båda som ansvariga vårdnadshavare av dennes barn. Ska vi gissa att kärlek uppstår efter initiala problem?

Cher kommer dyka upp på biodukarna för första gången sedan 1999 i Christina Agulieras musikalfilm Burlesque.

På tal om Oscars-filmer så skulle jag även sätta en krona på att Avatar - James Camerons återkomst till biodukarna efter tolv års frånvaro – kan hamna där. I veckan visade han för första gången lite klipp från filmen på en konferens för filmarbetare i Amsterdam och deras reaktioner var nästan orimligt lyriska. Människor som hatat den nya 3D-tekniken blev tydligen omvända och en person sa (trots att alla belagts med tysthetsförbud) "Stunning, literally jawdropping. Amazing visuals unlike any before seen, with incredible detail. CGI was photorealistic, characters look really real. Believe the hype, this movie will be massive." Marknadsföringsknep? Kanske. Men jag längtar som fan.

Avslutningsvis; här är lite datum när lite olika CBS-serier har premiär i höst: How I Met Your Mother (21/9), CSI:NY (23/9) och CSI (24/9).

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har hört något helt annat om Herr Roberto. Han ska tydligen gilla stake också... Men han "måste" väl hålla i sin machostil.