28 april 2007

Fredagstoppen!

Fredagslistan - idag på en lördag! Hur Tracks får det bli? Adderade fem låtar och lite procenttal som kompensation för förseningen...nästa vecka är nog allting normalt igen.

This Week/Last Week/Peak/Weeks on Chart/Artist - Song (% of total playings)
01/NE/01/01/Marija Šerifović - Molitva (16%)
02/03/02/02/Magnus Carlsson – Waves of Love (9%)
03/10/03/03/The Killers - Read My Mind [PetShopBoys Radio Edit] (8%)
04/07/04/02/The Ark – All I Want is You (5%)
05/02/02/02/Sahara Hotnights – Visit to Vienna (5%)
06/05/05/02/The Ark – Prayer for the Weekend (4,7%)
07/11/07/02/Feist – 1, 2, 3, 4 (4,7%)
08/NE/08/01/Snow Patrol - Chasing Cars (4,7%)
09/04/02/03/Lucky Twice - Lucky (4,1%)
10/NE/10/01/Marija Šerifović - Molitva [Jovan Radomir Mix] (4,1%)
11/01/01/03/The Ark - Little Dysfunk You (3,8%)
12/NE/12/01/Lene Alexandra - My Boobs are OK (3,8%)
13/09/09/02/Feist – My Moon My Man (3,5%)
14/NE/14/01/The Ark - Worrying Kind (3,2%)
15/06/01/03/Laakso/Peter Jöback - Italy vs Helsinki (2,9%)
16/NE/16/01/Patric Wolf - The Magic Position (2,9%)
17/08/08/02/DJ Bobo – Vampires are Alive (2,2%)
18/15/15/02/The Ark – Gimme Love to Give (1,9%)
19/12/12/02/Laakso/Jöback - Italy vs Helsinki [SoundFactory Radio Edit] (1,6%)
20/NE/20/01/Marija Šerifović - Destiny (1%)

Ut från listan: Kiss You Off (Scissor Sisters) och The Loneliest City of All (Sahara Hotnights)

Nu drar jag till Estland en sväng, men är tillbaka redan på måndag (någon som vet vad man gör om man plötsligt fått en tom Valborg?) då det blev en något kortare resa än planerat på grund av kravallerna - men kanske mest på grund av att de förbjudit all spritförsäljning till följd av dessa...och vad ska man göra i Tallin om man inte kan handla?
Nu blir det en massa båt istället, och det får väl fungra som 60årspresent det också.
Trevlig helg så hörs vi på måndag.

27 april 2007

Kommer Ni Ihåg Trekanten?

Kommer ni håg den här trekanten?
Den som blinkade uppe i hörnet i ettan om det började ett program på tvåan?

Här är den i alla fall igen för att indikera att det kommit ett nytt ganska långt inlägg i min andra kanal! I schlagerbloggen finns nu en ny presentation av mig och R1 som handlar om Eurovision och som sparkar igång nedräkningen inför Helsingfors om 1½ vecka! Enjoy!

Fredagskortkortkortisar

Mel B är helt övertygad om att Eddie Murphy (som ryktas lämnat henne när han insåg att hon hade en lesbisk affär) är far till hennes barn.

Fox har redan lagt ned Drive efter bara fyra sända avsnitt och efter väldigt låga tittasiffror (som dessutom inte adderade en enda tittare till efterföljande 24, som istället hade säsongens lägsta siffror).

Michelle Rordriguez (som var med i Lost säsong 2, men som råkade ut för lite problem med alkohol och bilar och därför blev skjuten ur serien) har kommit ut som lesbisk efter en längre tids rykten.


Bara så ni har något att snacka om i solen på lunchen.

Diskussionsunderlag Kring Göteborgstexter (två)

Åker morgontåg. Steg upp när klockradion började med en fyra. Frukost på stationen innan alla kedjor öppnar kostar ungefär en hundralapp för en juice, en latte och en liten, liten macka. ANTM (som jag laddat med) hade ett recap-avsnitt.
Bestämmer mig för att fortsätta med bloggens nya diskussionsserie.
Följande rättelse hittade jag i GP häromdagen.

Frågor man kan ställa sig:

A) Är vi verkligen säkra på att vi behövde det här klargörandet?

B) Hur kul hade rubriksättaren?

C) Om Göran Johansson är 'aschlet' och Stig Malm är röven. Vem är då Göran Persson?

D) Stavas det inte ARSLE? (Tipstack till Åsiktstorpeden!)

26 april 2007

Vad Sägs Om En Video...

...till eftermiddagsfikat?
Mera Björk till alla er pollenallergiker (jag ÄR i Göteborg, mind ya) - den här gången med hjälp från Timbaland.

Diskussionsunderlag Kring Göteborgstexter (ett)

Den här askkoppen hittade jag utanför den nya lärarhögskolan mitt inne i stan.

Frågor man kan ställa sig:

A) I hur hårt grepp håller Ronny&Ragge fortfarande Sverige?

B) Om R&R hade sin storhetstid för fjorton år sedan - hur gammal är då denne Göteborgsvitsige lärarelev/klottrare/sabotör av offentliga askkoppar?

C) Är inte Göteborgsvitsandet roligare nu för tiden så bör de/vi kanske boosta Lisebergskaninen som symbol ännu lite hårdare?

Veckans Tips för Dina Sinnen

Hör: "Chasing Cars" med Snow Patrol
Jag har börjat tro att strömmen av demoband med kvinnliga singer-songwriters som sänds in till gänget bakom Grey's Anatomy är tillräckligt stark för att driva Hooverdammen…men trots det aldrig sinande flödet av tjejer-med-gitarr i bakgrunden till McSteamy & Co, så är det ju ändå den här låten med Snow Patrol som på något sätt känns som urtypen för nya sub-genren "Grey's Anatomy-music".
Lukta: Jordgubbar på Hemköp
Att köpa dem vore bara dumt – de är bara halvmogna (och säkert stenhårda och sura i sina gula delar), en plastburk kostar närmare 30 kronor och alla vet att är det någon gång man skall vara rasistisk så är det när det gäller vilket land jordgubbarna man käkar kommer ifrån – men ta ett sniff när ni går förbi och känn att sommaren snart är här!
Känn: Förvirring Över…
…en lightcola som smakar äpple!? Vi snackar alltså nya "Pepsi Max Chill". Vem kom på kombinationen Cola+äpple och kände att den behövdes? Ingen aning, men det underliga är att det faktiskt funkar – så länge den är iskall. När den blir ljummen däremot är den i stort sett odrickbar och känns syntetisk. Men kall – en enorm överraskning. I alla fall hos mig. Smaskig. Varm – why God, why?
Smaka: Fun Light Darling Rhubarb & Amazing Grape
Jag är redan en stor FUN Light-konsument, och det lär inte bli mindre nu när de lanserar sina nya, mindre söta, "vuxna" smaker rabarber och grape tonic. Blanda med kolsyrat vatten och du har ett schyst, lågkalorialternativ till fulgroggen i sommar! (Fast okej. Hatar du redan lightdrycker så ska du nog fortsätta hålla dig borta)
Se: "Shear Genius" – Reality-TV på Bravo
Vi har sett jakten på Amerikas nästa idol, toppmodell och toppdesigner och i periferin har det funnits jakter på mästerkockar och inredningsdesigners. Nu tar Bravo nästa steg och tar upp jakten på Americas Next Top Hairstylist…och well…ni som varit med förut kan ju gissa precis hur det ser ut och hur det låter (och hur bra det är). Fjollor och bitchiga brudar ska klippa spejsiga frisyrer på modeller som får gå på catwalk och sedan röstar juryn ut en av dem. Däremellan är det tävlingar och intriger och "It's so hard to be away from my baby!!!" och dessutom lite ögongodis i form av skolpojksaktiga Theodore. Klipp till!
Undvik Däremot:
Sentrys QX-annonser (När Man Sitter på Jobbet), Humlor, Tappa Handsken, Stresssymptom, Nuvarande Säsongen av "24"

25 april 2007

Vad Gör Du Med Din Lön?

Själv spenderade jag den på en sjukt torr muffin och en latte i solen med Dubbel-E och en ny omgång av Arne Dahl-deckare (som jag redan läst, men köper på mig för att Foto-Sara fotat de snygga omslagen till nyutgåvorna).

Fast okej. Jag har fortfarande lite pengar kvar att växla till estnisk och finsk valuta.

Min Kära Hembygd

Efter att ha blivit nekade tillträde till ungefär varenda lokal i Sverige och Danmark har nu äntligen Sverigedemokraterna hittat ett ställe att ha sitt årsmöte i...
...i Sparresalen mitt i min gamla hemstad Karlskrona!

Dagens låt: This is My Hometown med Wannadies

Onsdagskortisar

Tror jag ska skippa den här lilla töntiga ingressen, men det känns alltid som jag vill hålla er liiite extra på sträckbänken innan det är dags.

Jag är verkligen ingen Star Wars-nörd, men hur coolt vore det ändå inte att ha en projektor hemma som såg ut som R2D2? Och som man styrde med en fjärrkontroll som såg ut som Millenium Falken? Köp en här.

Mike Farrell (som spelade B.J Hunnicutt i M*A*S*H) ska spela Victors pappa i Desperate Housewives (och därmed Gabys nya svärfar) och dessutom kommer vi träffa Lynettes mamma (*spoilervarning*) som dyker upp då Lynette råkar ut för någon form av "health crisis". Kan det vara den där livshotande sjukdomen där en av hemmafruarna (nästan) dör som det skvallrats om tidigare?

Jennifer Hudson, Tyra Banks och Alicia Keyes ville alla vara rösten till Disneys kommande 2D-film (The Frog Princess – den första filmen med en svart prinsessa i huvudrollen), men rollen gick till en annan drömbrud – nämligen Anika Noni Rose (som spelade "tjej nummer tre" (Lorell) i musikalsuccén Dreamgirls).

Edward Nortons Hulk-alterego i kommande filmen kommer inte ha många likheter med det gröna monstret i Ang Lees film. Nya monstret kommer vara mera grågrön är klargrön och en hel del mindre till storleken. TV-serien är förebilden, och som love interest får Norton en serietidningsfilmveteran; Jessica Alba!

Jag har ju nämnt Feist här i bloggen innan, och idag hyllas hennes skiva lite överallt i svensk press. För er som inte redan förstått hur bra det är så kommer hennes två grymma videos här igen.


My Moon My Man och 1, 2 ,3, 4

Fortfarande inga uppgifter på om How I Met Your Mother får en tredje säsong, men rykten sager att säsongsavslutningen är inspelad så den skulle kunna vara absolute sista avsnittet av serien (= vi får äntligen veta hur Ted träffade ungarnas morsa?)

Private Practice (Grey's Anatomy 2.0) ryktas vara den bästa piloten av alla de som ABC har på gang och är 99% säker att plockas upp. Piloten kommer sändas som ett ordinarie Grey'savsnitt i maj. En av seriens huvudpersoner – Trey Diggs (också huvudperson i floppen Day Break) – var först på gång att medverka i några avsnitt av Ugly Betty nästa säsong, men hoppade av det när han fick chansen att bli PPs nya, svarta McDreamy. Chef för PP förmodas förresten den gamle Buffy-bossen Marti Noxon bli.

Så här ser Heath Ledger ut som Jokern i nya Batmanrullen ropade AICN! Nope, det är bara fejk kontrade SuperHeroHypeForum och visade de här bilderna.

Hjärnan bakom Heroes, Tim Kring, har nu ändrat sig vad beträffar säsong två. Innan var hans inställning att varje säsong skulle fokusera på nya hjältar...men nu när Heroes blivit ett fenomen i USA, och deras cast blivit så omåttligt populär, så har han ändrat sig och alla i (som inte dör i slutet av) säsong ett kommer finnas kvar i säsong två. En stor, ny kvinnlig roll kommer skrivas in dock.

The Simpsons blir inte bara långfilm i sommar eller sänder sitt 400:e avsnitt i maj – nu blir de också en åktur på Universal Studios temaparker.

Den här bilden borde för övrigt innebära att det snart vankas bröllop i Grey's Anatomy...och då precis ett sådant som Kristina Yang inte ville ha...

Att 24 har haft sin sämsta säsong någonsin (vi snackar alltså over-the-top Rena Natta kind-of-bad) stoppar inte FOX från att ha förnyat det för ännu en säsong, som drar igång om typ 9 månader. Denna gången har producenterna i alla fall (i stort sett) lovat att byta ut L.A mot en annan stad. Hörde vi New York? Washington? Vi får hoppas att det hjälper…

Ryktet att både TR Knight och Isaiah Washington ska lämna Grey’s Anatomy dementeras förresten från båda lägren.

Manuset till 24-filmen sägs för övrigt vara färdigskrivet, men den kommer inte bli av förrän showen lagts ned på TV. En ganska oväntat nyhet eftersom det känns som om de flesta karaktärer i serien får vara med i högst 2-3 år innan de blir dödade på mer eller mindre spektakulära sätt...och ett filmmanus torde i så fall innehålla väldigt generella personanvisningar av karaktärerna runt Kiefer Sutherlands Jack.

Enligt Älskade Dumburk (en favoritblogg, numera länkad till i vänsterspalten) så är Eva Hamilton väldigt nöjd med sitt förvärv av Kristian Luuk. "Det är sällan man hittar nån som kan göra så mycket. Han kan göra nöje OCH samhälle, har så lättsam kontakt med publiken och är fortfarande så oerhört allmänbildad" säger Hamilton. Dumburken tar även upp det vi alla tänkte (hoppas jag) om Charlotte P vs Serbiens bidrag i senaste "Inför ESC".

Denna vecka har My Name is Earl ett "Scratch 'n' Sniff"-avsnitt i USA, där man får med ett doftkort att skrapa på under avsnittet om man köper veckans TV-Guide...

Jael i pågående säsongen av Americas Next Top Model – vars nakenbilder läckt ut på nätet...beskuret smakprov till höger - har en ny programidé på gång där hon ska presentera nya artister och ny musik. Hon säger sig ha svårt att se en framtid i modellandet, eftersom hon inte kan vara så där påklistrat sockersöt som tex ett kontrakt med Covergirl Cosmetics kräver. Det KAN vara så att Covergirl har lite svårt för människor som redan visat mufflan på internet, men vad vet jag?

Sista avsnittet av Ugly Betty heter "East Side Story" och knyts samman av den kända musikalen. Kan man få hoppas på ett nytt dansnummer med Justin? SÅ här säger ABC: "Betty and Henry’s romance heats up. Meanwhile, Wilhelmina makes great strides in her ambitious power play, as Daniel descends further in a downward spiral. The Suarez family trip to Mexico takes a dangerous turn, with old ghosts creating new problems. Explosive secrets will be revealed, and everything will be tied together by a beloved Broadway musical."

Så dags för lite sådant där ni redan förmodas ha koll på: The Edge & Bono ska skriva musiken till nya Spider-man-musikalen på Broadway, Damon Albarn har helt lagt ned Gorillazprojektet, Gillian Anderson (Scully, ni vet) har i en intervju sagt att hon hatar TV som medium, Jonathan Rhys Meyers har checkat in på rehab, Scooch har gjort en video till sitt Eurovisionsbidrag för UK och Roy Anderssons nya film FÅR premiär på Cannesfestivalen (men i sidosektionen Un certain regard).

Zach Braff kommer inte spela Fletch i den nya filmen om den gamle Chevvy Chase-karaktären. Zach kommer däremot regissera och spela i filmen Open Hearts, och kommer dessutom fortsätta ännu en säsong (den absolut sista) med Scrubs. En serie som om den läggs ned av NBC har lovats bli upplockad av ABC.

Slutligen: Idag kommer nya QX. Tre färska skivrecensioner från yours truly är bidraget denna gången, men mina källor säger att numret innehåller en hel hög med inför-Eurovision-artiklar också för de av er som är på det humöret (schlagerkompisarna R&E har bland annat recenserat alla 42 bidragen) och lite annat sådant. Så spring och hämta!

Veckans källor: EW.com, Aftonbladet, PerezHilton.com, GP, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, AintItCoolNews, Expressen, QX.se, NME, DN, TV.com, SVT.se, Älskade Dumburk, P3 och SvD.

Serietidningsterrorism?

På pendeltåget till Kungsbacka i söndags kom plötsligt det här självlysande blå röret rullande längs golvet...

Har ingen aning om vad det är/var - men jag är 100% säker på att OM mitt liv hade varit den Batmanfilm jag ibland leker att det är så hade det varit någon form av radioaktivt utrym-genast-tåget-rör eller ett nytt livsfarligt massförstörelsevapen från Jokern (gärna Heath Ledger-varianten).

24 april 2007

Oswalds Turnéplan

Alla artister börjar ju nu i dagarna släppa sina turnéscheman inför sommaren (och Dexo på alltid lika namndroppande favoritbloggen A Grand Day Out brukar ju ständigt tävla med sig själv i grenen "till hur många platser kan jag flyga till inom en så begränsad tidsperiod som möjligt") - så när jag nyss tvingades sätta samman vart jag själv ska hålla hus den närmaste tiden så kände jag mig maniskt driven att publicera listan här också. Håll till godo!

23-26/4 Göteborg
25/4 Stockholm
28/4-1/5 Tallin
2-3/5 Stockholm
4-6/5 Göteborg
7/5 Stockholm
8-13/5 Helsingfors
14-16/5 Stockholm
17-20/5 Göteborg
21-24/5 Stockholm
25-27/5 Göteborg

med reservation för eventuella ändringar

Det är inte direkt Dexo-klass, men för en kille som A) är maniskt flygrädd B) inte speciellt förtjust i båtar heller och C) trivs bäst när han får vara på ett enda ställe en längre tid så han kan bygga upp lite tvätt/mat/träna/träffa polare-rutiner så är den ett unikum.

Bye, Bye Blackglove

Igår tappade jag bort min ena handske på bussen...något jag varit helt uppriven och besatt över sedan dess. Dels på grund av att jag hade förlorat min favvojulklappsvante i lammskinn och dels för att jag är så vansinnigt tankspridd (och helt inne i min egen iPod-värld) numera att den förut så ordningsamme Oswald nästan helt försvunnit. Dessutom är det ju ungefär så mycket jag det kan bli att verkligen låta en sådan sak förstöra hela min dag.

I vilket fall var det en händelse som såg ut som en tanke att jag just igår - mitt i mitt hejdlösa obsessande över handsken och mina försök att nå Västtrafiks hittegods (bara ett tips: man kan inte ringa dem...man måste åka dit...mellan 10-17 på vardagar) så damp iallafall
den här länken ned från min gode vän foto-Sara.

Det är ett litet foto/konstprojekt hon gjort, och jag fattar inte riktigt hur hon kunde träffa SÅ rätt just igår - men faktum är att jag blev lite lugnare och försöker numera tänka att min högerhandsvärmare kanske ligger någonstans bortåt Eketrägatan och en vacker dag blir fotat i ett lika vackert sammanhang
som detta.

För övrigt tror jag efter en snabb genomläsning att bara just det här blogginlägget torde vara en anledning till åtskilliga terapitimmar. Jag tror jag ska hålla mig till att blogga om TV.

23 april 2007

Gråt Inte Lasse...

Jag tycker inte du ska gråta Lasse.
Nu när Gudrun ska få ett eget TV-program så är det bara att rikta in sig på den lediga tjänsten som programledare för Idol 2008!

Nya Harry Potter-trailern...

...om någon är intresserad.

Läget Just Nu - Vecka 17

Bra Saker Just Nu:

Söndag med Familjen K Ny
När någon frågade snart treåriga E vilket hennes favorit-djur var så svarade hon sin farbror Oswald… Bara en sådan sak räcker för att göra mig helt varm och lägga en jättetrevlig söndag (trots vissa insektsmissöden (se nedan)) först på listan. Addera till det en hel massa sagoläsning, oändliga antal kramar och en (knapp) ettåring som måste vara det gladaste barn jag träffat på i hela mitt liv (kommande veckans namnsdagsbarn skrattade oavbrutet från det han vaknade till dess han somnade) och ni har en gjuten förstaplacering.
Eurovisionkväll hos E Ny
Väldigt trevlig tillställning med alla Eurovisionlåtar, trevligt folk, en spännande omröstning och – självklart när E är inblandad – en superrolig quiz (Som vi vann!! Jag är verkligen ingen dålig förlorare...men jag är en galet dålig vinnare. Blir sjukt stolt). Alla borde ladda så här inför ESC – det blir bara såå mycket mera intressant och roligt.
Mat och TV-Mys med FF Ny
Finns förmodligen inget bättre sätt för mig att varva ned, än att bli serverad fantastisk mat (grillad tonfisk med risotto senast...se bilden), ta några glas vin och se alla favorit-TVserier (plus ett helt nytt fynd – men mera om det i veckans "sinnen-lista" då jag förhoppningsvis sett ett avsnitt till) hemma hos FF. Jag skulle behöva minst en sådan kväll i veckan. Minst.
"Waves of Love" – Ny Låt m Magnus Carlsson Ny
Sommarhiten Eric Gadd skulle döda för. Fast först tänker jag "det är inte Live Forever". Sedan tänker jag "vad konstigt att det Magnus plockade från sin stora MF-hit var falsetten och inte 80talssoundet…speciellt när man hör hans "riktiga" röst i körpartierna och hör hur cool och kraftfull den kan vara". Men efter ett tag slutar jag tänka så mycket och bara nynnar med i den här Barbados-möter-Alcazar-sommardiscon, och tycker det är skönt att Magnus fortsätter spotta ur sig låtar som är så långt ifrån Glenmark/Strömstedt-plattan som möjligt. Kommande skivan verkar kunna bli fantastisk.
Scissor Sisters-Konsert på Annexet Ny
Kanske inte en religiös upplevelse, men trots förkylning och nageltrång ett pulserande glamparty i dryga nittiominuter. Läs mera om det HÄR.
"Ugly Betty" - TV-serie på ABC 10v *åter*
Äntligen tillbaka! Ingen serie är mera fördomsfri, har flera Sex and the City-referencer ("Oh, Carrie Bradshaw and her side dish of potatoes"), har världens roligaste bögbarn i Justin plus bästa fag&faghag-birollerna sedan Jack&Karens glansdagar med Mark&Amanda…och spelar dessutom discoremixen av Mikas Grace Kelly i en scen. Love, love, love. Dessutom är både Grey's Anatomy och Heroes också tillbaka...och ANTM fortsätter rösta ut helt rätt brudar (även om jag hade hjärtat i halsgropen sist).
"Molitva" – Serbiens ESCbidrag m Marija Šerifović Ny
Serbiens flata(?) i Ramoneströja vinner Eurovision 2007. Kom ihåg vart ni läste det först. En fantastisk ballad som har precis alla rätt och som ju mera jag lyssnar inser står helt utan konkurrens.
"Prayer for the Weekend" – CD m The Ark 3v
"Prayer for the Weekend", "Little Dysfunk You", "Gimme Love to Give" och "All I Want is You" går flitigt på iPoden. Men det visste ni ju redan.
Attitude Ny
Jag blir bara alltid lika glad när det dyker upp ett nytt nummer numera efter det där utgivningsstrulet i vintras. Har säkert sett sina bästa dagar – men utbudet av populärkulturellt bögtrams i glossy-mag form är ju inte direkt överväldigande i övrigt.Dessutom så är ju Mika med den här gången.
"Visit to Vienna" – Öppningsspår m Sahara Hotnights Ny
Vad jag tycker om hela Sahara Hotnights nya skiva kan ni snart läsa i en gratistidning nära er…men jag kan ju säga så mycket som att öppningsspåret på "What If Leaving Is A Loving Thing" är en av de bästa låtarna de gjort. Pure uphottad sextiotalspop som inte låter The Pipettes utan 2007.

Tveksamma Saker Just Nu:

McDonalds Chicken Burger för 10 kr
Så jäkla gott att jag i stort sett lever på det när jag behöver skräpmat. Tyvärr leder det också till att jag verkar behöva det ganska ofta på senare tid.
"My Boobs are OK" – Singel m Lene Alexandra
Om vi nu var överrens om att det här var skräp…hur kommer det då sig att jag inte kan sluta sjunga på "Gimme a Boo! Boo! Gimme a B! B! Gimmie an S! S! GO BOOBS!!"
"Inför ESC" – TV-program på SVT
Lyckades skärpa till sig något andra veckan.

Dåliga Saker Just Nu

Humlor
OK. Inte i allmänhet (de är faktiskt rätt söta insekter) – men absolut när man trampar på dem! Har inte stuckit mig på varken getingar, bin eller humlor sedan jag var liten…men jag kan meddela att det fortfarande gör lika jävla ont som då.
Svullna Tår och Näsor
Fortfarande aktuellt även denna veckan.
"Catwoman" – Kalkonfilm av Pitof
Så fick vi då ändå se den här kalkonen tillslut (under en av de klassiska filmsöndagarna hos A&A som jag äntligen kunde vara med på igen) och ja. Den är precis så dålig alla säger… Pajig, sönderdataanimerad, meningslös story och en hemsk Sharon Stone. Michelle Pfiffer/Tim Burtons Catwoman framstår som Oscarsmaterial.
Sömnbrist
Jag får skylla mig själv kanske...men jag lär mig tydligen aldrig.
Kroatien (med fleras) ESC-bidrag
Allvarligt? Hur dåligt kan något vara och fortfarande få kallas musik?

Ungefär så just nu.

21 april 2007

Konsertrecension: Scissor Sisters

Scissor Sisters
Globenannexet, Stockholm

Låtlista: She's My Man, Laura, Intermission, Tits on the Radio, The Skins, Lights, Paul McCarthney, Kiss You Off, Filthy/Gorgeous, Everybody Wants the Same Thing, Land of a Thousand Words, Transistor, Comfortably Numb
Extranummer: Take Your Mama, I Don't Feel Like Dancing, Music is the Victim

Jag har svettats lite över min fullpoängare till Ta-Dah i QX och här i bloggen (9/10) förra året.
Var det verkligen ett väl avvägt betyg, eller bara en sorts blint rus över att få ha förhandslyssnat på en av mina mest efterlängtade skivsläpp någonsin? Sanningen är ju att skivan floppade kommersiellt (parallellt med att första singeln blev deras absolut största framgång) och efter att Mika dök upp så har Jake&Co obönhörligt blivit förpassade till de mörkare delarna av min iPod…
Efter att ha sett Scissor Sisters i Globenannexet så kan jag faktiskt äntligen pusta ut och känna att jo… jag älskar fortfarande både bandet och låtarna…och skivan är absolut värd sin femma i det musikuniversum som är mitt.

Att få se Scissor Sisters live första gången är naturligtvis en dröm som går i uppfyllelse för undertecknad, och när man dessutom får stå så pass nära scenen – utan att bli trängd, klämd och nersvettad…något som är så mycket inte-alls-finns-det-inte-sittplats-Oswald på konserter – att man ser ansiktsuttrycken på Jake, Anamatronic och (min blivande man) Del Marquis, och får höra (nästan) alla sina favoritlåtar i grymt ösiga partyversioner är det återigen svårt att vara objektiv…
…men några saker gillar jag inte:

A) Ljudet. Hallå… HUR dåligt får man sköta det där. Ibland hörs inte Ana alls. Ibland försvinner Jake. Helt galet. Och Annexet är ingen höjdarlokal akustiskt sett från början.
B) Låtlistan. Okej, jag har inget emot Transistor. Men att köra den och The Skins istället för roligare extraspår som Get It Get It, eller demospår som Doctor, I'm Only Seeing Dark eller Avaliable (for You) är synd…och dessutom att de inte kör "ordinarie" albumspår som Ooh och Return to Oz eller mina två absoluta SS-favoriter It Can't Come Quickly Enough och Might Tell You Tonight.
C) Paddy Booms mamma. Självklart hade jag velat se hela bandet där…men nu fick vi Svenskar klara oss utan Paddy den här gången då hans mamma var sjuk.
D) Lokalen & Publiken. Förutom akustiken är det bara så grymt omysigt i Annexet. Jag hade nog velat se dem på en mindre klubb med mera hardcore-fans. Nu är det lite väl många som gör en "gå på Dilba på Liseberg" – dvs kommer dit för en enda låt, och jag tror inte en sekund på Miss Matronics babbel om att vi är deras bästa publik. Jag skulle istället använda ord som "lam" och "loj".

Men utöver dess grejer har jag inget att invända. De går ut hårt och ökar. Jake är överallt och tar av sig mer och mer kläder, Ana Matronic snackar snuskigheter och försöker inbilla oss att vi är världens bästa publik, och Del är bara het bakom basistens bas. Förutom det grymma extranummersetet så är mitt favoritfyrtal med låtar Lights, Paul McCarthney, Kiss You Off och Filthy/Gorgeous. Då är det verkligen P A R T Y för hela slanten och jag förstår varför det här är ett av mina absoluta favoritband.

Sedan kan man inte komma ifrån att jag är en hora för scenteknik som bländar, poseringar och synkrondans och har svårt att ge fullpoängare till en konsert som inte är så bländande som Kylie var i Danmark 2005 (möjligen hade jag gett det till Springsteen på Ullevi midsommaren 2003, eftersom det är en av de största aha-upplevelserna jag haft) men en knapp fyra (7/10) lär jag lätt kunna dela ut utan att behöva svettas framöver.
.

...å så här tyckte några andra:

Stefan Malmqvist, SvD 4/6
Jonna Sima, Aftonbladet 4/5
Johanna Åberg, unt.se 3/5
Quetzala Blanco, Expressen 3/5
Malena Rydell, DN

Mr Catenacci, catenacci.net 7/10

Tre Videos Till...

...bara för att de är så bra!

The Ark. helt lysande. Hoppas de får ut den så Europa för höra den massa, massa innan 12 maj.
Laakso och Peter Jöback. Så smörigt, härlig låt - sååå Pierre et Gilles-inspirerad video. Hade Markus Krunegård skickat in den till Melodifestivalen som han tänkte hade de kunnat hota The Ark.The Honeydrips. Fortfarande bara så mysig låt. På en bra skiva.Okej. Nu får det vara nog. Bloggar igen när jag har uppkoppling (att inte ha bredband i Göteborg får det alltid som att låta som om jag åker till värsta U-landet när jag lämna Stockholm).

Det är Natt...

...men inte riktigt klockan fyra kanske.
Tycker ändå Gwen Stefanis nya video och singel är så bra att de bara måste in i bloggen nu.

Ska snart sova för tåget går till Götebog vid 10 i morgon förmiddag, men innan måste jag bara få nämna att jag just varit på en fantastiskt trevlig Eurovisiontillställning...självklart hos Edward...självklart med quiz (som vi vann! grymt lag!) och självklart med massa schlager.

Känner att jag är med om så SJUKT mycket Eurovision/Melodifestival i år så jag nästan blir rädd själv. Kommer jag bli alldeles för förknippad med det här? Kommer folk bara se mig som (en sådan där förhatlig) schlagerbög?


Men va fan. Samtidigt är det kul att plocka fram den killen jag var på åttiotalet. Innan Chalmers. Innan jag hittade all annan musik och andra intressen. När Melodifestivalen var årets grej.
Den killen jag var då hade dödat för att få vara med om allt jag är/kommer få vara med om i år, och jag gör det här mycket för honom...och jag är faktiskt rätt nöjd att få göra det för honom med den distans som jag har nu.

Fast okej....givetvis så har den här 34åringen jäkligt kul på kuppen också! Får en massa nya vänner, får träffa massa kul folk inblandade i den här cirkusen, får resa runt lite... Men han lever inte för det (som många andra) - och det gör det dubbelt så roligt.

Men nu blir det inte ESC, utan Gwen. Gothenburg (fast först sängen) - here I come!

20 april 2007

Fredagstoppen!

Veckans mest spelade låtar hos Oswald!

This Week/Last Week/Peak/Weeks on Chart/Artist - Song
01/10/01/02/The Ark - Little Dysfunk You
02/NE/02/01/Sahara Hotnights – Visit to Vienna
03/NE/03/01/Magnus Carlsson – Waves of Love
04/02/02/02/Lucky Twice - Lucky
05/NE/05/01/The Ark – Prayer for the Weekend
06/01/01/02/Laakso/Peter Jöback - Italy vs Helsinki
07/NE/07/01/The Ark – All I Want is You
08/NE/08/01/DJ Bobo – Vampires are Alive
09/NE/09/01/Feist – My Moon My Man
10/04/04/02/The Killers - Read My Mind (PetShopBoys Radio Edit)
11/NE/11/01/Feist – 1, 2, 3, 4
12/NE/12/01/Laakso/Peter Jöback - Italy vs Helsinki (SoundFactory Radio Edit)
13/NE/13/01/Scissor Sisters - Kiss You Off
14/NE/14/01/Sahara Hotnights – The Loneliest City of All
15/NE/15/01/The Ark – Gimme Love to Give


Ut från listan: The Worrying Kind (The Ark), Apologize (Timbaland feat One Republic), If I Could Fall in Love with You (Erasure), Grace Kelly & Love Today (Mika), Remember Tomorrow (The Attic), I Love You Mi Vida (Nash), (Lack of) Love will Tear Us Apart (The Honeydrips), Song#1 (Serebro), Geia Sou Maria (Sarbel) och Fever Fever (Melody Club)

Ny Scissor Sisters-Video & Singel!

Jag hann knappt skriva förra inlägget klart förrän jag snubblade över den här purfärska videon hos Perez Hilton.
Eftersom Tits on the Radio aldrig blev singel (väl?) så innebär det att det här är den första Scissor Sisterssingeln där Miss Anamatronic får stå för ledsången. Trevligt!

Låten var förövrigt en av tisdagskonsertens höjdpunkter kan jag avslöja, och videon kan vara deras absolut bästa ...eller iallafall snyggaste... någonsin. Dessutom får jag ju se min blivande make Del Marquis i full action igen. Enjoy!Förresten: HÄR hittar ni Kylies nya reklamfilm för H&M också.

Mycket Jobb...

...och snart helg innebär alldeles för lite bloggning.

Men för er som är desperat sugna på lite Oswaldinlägg så finns det färska schlagerkortisar i Schlagerbloggen, bland annat med senaste Laakso-videon!

Här är förresten en av mina misslyckade Scissor Sisters-bilder...och well...den där konsertrecensionen kanske får vänta med att dyka upp tills veckans lista.

Trevlig Helg!
.

19 april 2007

Kul att det...

...blev så bra!

Filmtrailer: Elizabeth - The Golden Age

Hittade den här trailern som läckt ut på YouTube.
Uppföljaren till underbara filmen Elizabeth med Oscarsnominerade Cate Blanchette får ju snart (något oväntat) en uppföljare, och så här ser det första smakprovet ut!


Verkar inte helt fel för oss som gillar kostymfilm och (framförallt) Cate B.

Veckans Tips för Dina Sinnen

Hör: "My Boobs are OK" med Lene Alexandra
...och hjälp mig avgöra om det här bara är en fjantig plojlåt med en norsk Schlitzmodell som ingen kommer bry sig om alls - eller om det kanske istället är sommarens "Hej Hej Monica" som heterograbbarna på landsbygden kommer fnissa ihjäl sig åt efter tolv ljumna PrippsBlå under moppemuschen. Vad tror ni?
Jesper Odelberg har förövrigt gjort sin egen version i norsk TV, vilket man kan se här.
Lukta: Vad som Helst
Efter en veckas intensivt snorande och nysande med tilltäppta bihålor så skulle det vara trevligt att bara känna någon form av doft igen...
Känn: Trötthet Över Hur Mycket Folk Gnäller...
...över att Kristian Luuk ska leda Melodifestivalen nästa år också. I bloggar och i Melodifestivalforum vältrar gnäll-och-bitter-bögarna sig i olika utläggningar om vilken skandal det är att SVT varit smarta nog att knyta till sig Sveriges bästa programledare för att leda deras största TV-show ännu ett år...precis som om det vore något negativt. "Han var ju bra i år...men varför ett år till?" läste jag någonstans... Eell. Läs den meningen en gång till så kanske du ser svaret! Sedan NÄR blev det en nackdel att behålla samma succéprogramledare för ett TV-program? Är inte det en regel mer än ett undantag i TV-världen? Eller är det bara någon sorts inbyggd mekanism att klaga över saker som inte är som de brukar ("Det har väl aldrig hänt att de utsett nästa års programledare så här tidigt!? Fy!!") eller är det bara generellt ett tvång att klaga över Melodifestivalen? Någon muttrade dessutom om att det måste varit Luuk som krävt detta för att stanna på SVT...men ingen verkar kunna tänka sig att SVT verkligen VILLE ha Luuk igen eftersom han var en enorm tillgång och besparar dem en massa arbete. Jag blir bara trött, trööt, trött.
Smaka: Fisherman's Friend Salmiak
...för att det känns som om det är bara det jag ätit den senaste veckan (även om jag har vaga minnen av nån indisk Vindaloo, mycker bulgur/mango/advocado/skaldjurssallad och en oxfilé på Patricia...och så glass. Mängder av glass) och för att salmiak i stora mängder verkligen kan göra de mest konstiga saker med ens mage..
Se: "Drive" – TV-serie på Fox
Serier som börjar så här sent på säsongen brukar allt som oftast vara ganska katastrofala, så även om nu nya Drive har lite bleka skådespelare och kanske inte fullt ut kunnat visa vad det går för (eller om det bara är skräp) under sina tre första avsnitt, så måste jag ändå säga att jag ändå är glatt överraskad av den här korsningen av Prison Break (vars tablålucka den fyller upp på måndagar i USA) och dataspelet Grand Theft Auto kryddat med en gnutta Lost-mystik.
Den ganska enkla grundhistorien är ett gäng människor (man vet inte riktigt hur många) som av olika anledningar tvingats in i ett vägrally genom USA där; vinsten är typ $32 miljoner – men de flesta har personligare anledningar att deltaga, ingen vet vem som ligger bakom, målet för varje etapp erhålls genom olika gåtor, man bör inte komma fram sist till varje delmål och ingen riktigt vet varför just de är utvalda... MrC och jag fastnade direkt, och det skadar inte att både Kevin Alejandro – Justins snygga farsa i Ugly Betty har en av huvudrollerna - och de animerade biljakterna och övergångarna mellan bilarna är fantastiskt läckra. Att det sedan (såklart) smyger in lite käck (krigs)propaganda är väl bara att köpa...det är ju trots allt Fox...och ska man vara realistisk så lär det väl inte bli så väldans många avsnitt eftersom tittarsiffrorna inte gav några större avtryck första veckan (programmet låg efter alla större kanalers program utom CWs).
Undvik Däremot:
Nageltrång, Obefintlig Planering på Jobbet, Höstväder på Våren, Stresssymptom, Förkylning, Betala Kontant på Tunnelbanan

Efternamnsdag

Jag har ingen namnsdag.
Eller okej.
Oswald kanske finns.
Men inte det namnet som jag kallas dagligen av folk.
Däremot så har mitt efternamn namnsdag idag.
Grattis mig.

18 april 2007

Onsdagskortisar

Japp, det är den-där-tiden-på-veckan igen...och låt inte det faktum att jag har apmycket på jobbet hindra er från att dyrka mig för att jag ändå tar mig tid att ge er veckans kortisdos. Here we go:

Scissor Sisters igår var magiskt bra (men jag är lite för gammal och förkyld för att stå-nästan-framme-vid-scen-och-hoppa-konserter insåg jag) och en recension kommer säkert så småningom (har en QX deadline på fredag och inte påbörjat något alls ännu). Bilder är det däremot ont om eftersom min kamera låg kvar i jackfickan i garderoben...och mobilkameraförsöken blev som de brukar...och de är dessutom kvar på datorn hemma. Men låt det inte förvilla er. Vi stod väldigt nära och jag blev vansinnigt kär i Del Marquis. Igen. Så ni får en bild från hans MySpace-sida istället.

Jakes syrra Maggie Gyllenhaal ska förmodligen spela huvudrollen i filmversionen av Erica Jongs sjuttiotalskioskvältare "Fear of Flying" – ni vet den där feministromanen som lanserade begrepper "det knapplösa knullet".

Nu är det klart att Rebecca Gayheart ska spela Alex gamla flickvän i Ugly Betty, en tjej som återvänder och till sin förvåning upptäcker att hennes gamla kille blivit den superheta Alexis.

Efter hela homofobgrejen i den smått absurda "vad vill jag egentligen säga och vad menar jag egentligen"-recensionen av Mikas Berns-konsert (har ni inte koll på den rekommenderas till exempel ett hopp till Åsiktstorped-Micke), verkar det som om DNs Nils Hansson i alla fall inte blev förvånad av herr Salos fjollighet i sin recension av The Ark.

För er som bara ser på CSI (moderskeppet) för Jorja Fox/Sara Sidles skull, kan jag meddela att ni förmodligen kan sluta se serien efter säsong 7. Ryktet säger nämligen att Jorja tröttnat på CSI, och att Sara försvinner i säsongens sista asvnitt - samtidigt som "miniatyrmodell-seriemördaren" (eller egentligen "miniatyrmodellbyggare-seriemördaren" eftersom han inte seriemördar miniatyrmodeller) dyker upp igen.

Jag brukar ju skriva en hel del om piloterna som beställts av de amerikanska TV-bolagen, och som ska bli höstens TV-succéer och fiaskon. Kan kanske vara lite mycket att hålla i sär, så här är en utmärkt sida som styr upp vad som är på gång.

Superunderbara Keri Russell (of Felicity fame) dyker snart upp i två episoder av Scrubs, men är annars nygift och gravid och kommer därför inte satsa på några piloter den här säsongen. Hon har dock fortfarande kontakt med JJ Abrahams (kanske en roll i nya Star Trek-filmen?) om han skulle komma på någon ny, bra TV-roll till henne, och hon kommer dyka upp i flera filmer framöver (blandannat "Secretary" som blev hyllad i sundance, och vars regissör/manusskribent/producent mördades strax efter den var färdig). Hon berättar dessutom i en intervju att hon fortfarande är bästis med alla från felicity-tiden, att hon pratar med flera av dem varje vecka och att alla var på hennes "baby-shower". Naaaaaahhhhh. Jag blir alldeles varm.

Brendan Fraiser är tillbaka i Mumien 3 (har någon sett honom sedan Mumien 2?) som utspelar sig i Kina och har Jet Li som skurk. Rachel Weisz har däremot tackat nej på grund av andra åtaganden (typ "varför ska jag vara med i del tre av en stendöd serie när jag vunnit en Oscar"-åtagandet?) så Brendan får förmodligen en annan dam vid sin sida efter lite sistaminutenmanusändringar.

Desperate Housewives har gått från att vara en av mina favoritserier till något jag mest ser tvångsmässigt och oftast helt utan nöje. Okej de försöker med nya lik och nya förhållanden – och ryktesvis blir det bröllop för två av de fem huvudhemmafruarna innan säsong tre är över...och de råkar i storbråk med varandra om klänning, catering å annat viktigt då de ska gifta sig samma dag – och till och med lite bögskämt och nya snygga karlar...men tyvärr. Gäsp med stor G. Dessutom är inte Bree tillbaka i serien förän i dess absolut sista avsnitt för säsongen den 20/5.

Måndagens nedladdade TV ägs istället av småputtriga och bara-bättre-och-bättre Brothers & Sisters! Senaste episoden där hela familjen Walker prestigetävlade i sällskapsspel mot en likadan familj (toppat av Dharma&Gregs Jenna Elfman och Susan Sullivan – hoppas de kommer tillbaka!) och bög-Kevin hade en riktigt misslyckad blind-date med Rob Lowes on-screen-brorsa var kanske bästa avsnittet hittills.

Favoritglassen Ben&Jerrys kommer snart med en ny smak som ska dra in pengar till Freddie Mercutry's AIDS-fond. Namnet på nya smaken? Bohemian Raspberry, såklart!

Gilmore Girls har haft ett typ Heroes-långt uppehåll (och är liksom Hiro&Co också tillbaka snart) och jag har äntligen lyckats komma i kapp. Det är fortfarande inte i klass med sina tidigare säsonger, men det har onekligen skärpt till sig. Ännu vet ingen om det är de sista avsnitten någonsin vi kommer få se i april/maj, eller om ryktet om en kortare, avslutande wrap-it-all-up säsong 8 (typ 13-16 avsnitt) är mer än ett rykte.

Spindelmannenregissören Sam Raimi vill väldigt gärna filma The Hobbit/Bilbo nu när Peter Jackson inte tänker göra det på grund av sin rättstvist med New Line Cinema.

...och det här är omslaget på nya Tolkienboken om det undgått någon.

Hela fem – jag upprepar – FEM dödfall kommer ske på den öde ön i Lost, innan serien slutar för säsongen...och då med en form av maktkamp a' la' Lord of the Flies mellan John Locke och Jack med en upplösning som enligt ryktena ska förändra seriens framtid helt.

Tre i familjen Jackson syns i juryn för en ny idol-liknande programserie på CBS kallad Pop Dynasty där man ska vaska fram en sjungande familj. Ingen av jurymedlemmarna är dock Janet eller Michael, utan istället är det Jermaine och Tito som ansluter till juryordföranden LaToyas bord.

Hoppas, hoppas att 28 Days-uppföljaren är lika bra som trailern är cool och affischen snygg!!

Nope, det är inte Desperate-hunken slash alkoholisten Jesse Metcalf som ska ta över hästen och visa snorren på scen i London efter Daniel Radcliffs period i pjäsen Equus tar slut. Istället verkar det vara gamle Billy Elliot-snubben Jamie Bell som trimmat pubeshåren.

Två kryssningsfartyg fulla med bögar (nån mer än jag som tänker Hassan-sketch?) ska enligt QX.se ankra i Stockholm under två olika veckor i sommar. Som om det inte vore tillräckligt långa köer på Lino redan...

The Golden Globes är tillbaka på en söndag – närmare bestämt söndagen den 13 januari. De gyllene bollarna har de senaste två åren delats ut på måndagar, eftersom ABC inte velat flytta på Desperate Housewives (och tidigare Grey's Anatomy) – men när nu serien tappat sin forna glans är det dags att stoppa tillbaka något som verkligen glittrar.


Okej, vad vet vi nu om kommande Mamma Mia-filmen?

Sammanfattning: Okända filmdebutanten Phyllia Lloyd regisserar (men var samtidigt den som satte upp Mamma Mia! först i London) och Tom Hanks producerar. Huvudrollen som dottern spelas av Amanda Seyfried, men vi vet ännu inget om vilka som ska spela varken hennes polare eller hennes blivande man (även om det ryktas om Dominic Cooper från History Boys).
Hennes mamma spelas av the one and only Meryl Streep, men vi vet inte om det blir en Oscarsnominering för bästa biroll eller om de boostar upp henne till en huvudroll. Meryls number one love-interest spelas av James Bond/Pierce Brosnan, som alltså bland annat kommer få sjunga Knowing Me, Knowing You solo...
De två mera perifera pappakandidaterna spelas av Stellan Skarsgård (kommer han fortfarande vara Australiensare, eller får han bli svensk nu som en blinkning till ABBA?) – vars love-interest ännu inte castats...look out for some funny, fat chick to be casted in the upcoming days (det har tidigare ryktats om Julie Walters) – och Mark Darcy/Colin Firth som (spoilervarning) den brittiske bögen Harry. Två i mitt tycke perfekta birollsskådespelare som säkert kommer matcha Meryl&Brosnan perfekt, liksom Christine Baranski (ni vet Sybills väninna i den sitcomen) som ska spela överklassbruttan som lägrar en av småkillarna.
Körstämmorna sätts av den svenska Mamma Mia! uppsättningen (nypremiär 9/5 i Göteborg), några ABBA-låtar som inte finns med i musikalen har lagts till i filmens manus (för att boosta vissa karaktärer kan man anta) och allting spelas in i en studio i London och på plats i Grekland under sommaren. Premiär blir det någon gång under 2008.

Will Smith funderar på rap-comeback med DJ Jazzy Jeff.

Notera den 3 maj i almanackan för då är det dax för Grey's Anatomy episoden "The Other Side of This Life" – även känt som Grey's Anatomy 2.0 eller piloten för nya serien (håll i er...här kommer nya namnet) "Private Practice"! Addison Montgomery åker till St Monica för att hälsa på gamla vänner (men vi får även se vad som händer med gänget som stannar kvar på Seattle Grace) – och jag måste erkänna att jag börjar bli mera nyfiken på den nya serien än vad som kommer hända i den gamla. I LOVE Addison.

Både Popjustice (äntligen tillbaka efter kraschen!) och Perez Hilton tokhyllar Feist just nu och well - man får väl iallafall vara böjd att hålla med att tjejen gör trallvänlig musik och überfantastiska videos. Här kan ni kolla in snygga 1,2,3,4 och My Moon My Man. Gör det!

Avslutar som vanligt med lite saker ni redan har (eller borde ha) koll på: En nakenbild på Beckham har hamnat hos Perez Hilton, Edward Norton ska förmodligen spela Bruce Banner i nya Hulken-filmen (inga uppgifter huruvida en stor anabolstinn grönmålad snubbe ska spela Hulken, eller om det är dataanimering som fortfarande gäller, dock), Showtimes The Tudors med Jonathan Rhys Meyers har redan fått en beställning av en andra säsong efter att bara tre av de inspelade tio avsnitten sänts, Marie Lindberg slår sönder gitarren i kvällens Robin (a.k.a "programmet som pendlar mellan genialitet via meningslöshet till pure pinsamhet), John Rhys-Davies (a.k.a Gimli) kommer inte återvända som Sallah i nya Indiana Jones-filmen, Harrison Ford och Calista Flockhart förnekar att de ska gifta sig, Fadde har blivit polisrazziad, Miss Mexico har en för våldsam klänning och Kristian Luuk leder Melodifestivalen 2008!

That's all folks!

Veckans källor: EW.com, PopwatchBlog, Aftonbladet, PerezHilton.com, OhNoTheyDidnt, imdb.com, Dark Horizons, E! Online (WwK), TV-Guide (AA), Zap2it, AintItCoolNews, Expressen, QX.se, NME, DN, TV.com, SVT.se och SvD.

17 april 2007

Dagens Mail

Detta mailet kom just i någon form av massutskick till avdelningen jag sitter på hos kund (i.e jag har inte en aning om vem personen som skickade det är, eller vem det gäller) och det var bara för roligt för att inte lägga ut här.

Låter som en tillställning helt i min smak, även om det låter lite jobbigt så där precis i starten av veckan...

Reminder:
Don't forget the opportunity to join the "Coffée Meeting with Dick" on Monday mornings at 8.30-9.30! We have some unbooked times, so please mail to me and I book you!"

Just Nu - hos Aftonbladet

- Grabbar grabbar, hur många gånger tror ni vi kan använda bilden på prins Williams nya brutta på vår förstasida på webben??

- Ska vi slå vad?


Betty's Back!

Själv ska jag försöka besegra en illvillig förkylning och en alldeles blå, nageltrångad, värkande tå för att klara av att hoppa upp-och-ned till en av mina absoluta favoritgrupper på Globenannexet ikväll (that would be the fabulous Scissor Sisters), men för er som inte har biljetter dit så måste jag bara påminna om att en av världens bästa TV-serier just nu (jupp, stora ord...men dagens sanning) kör igång igen ikväll på Kanal 5!


Självklart snackar vi Ugly Betty, och kvällens avsnitt (om jag inte fått allt om bakfoten) är ett av de mest klassiska av dem alla. It's time for Alexis to arrive! Poppa en gigantisk skål popcorn och bara njuuut!

Dagens Citat II

"Audiences aren't stupid. A Spider-Man 4 would be a big flop without me, Tobey, or Sam. That would really not be the smartest move."

- Kirsten Dunst i Entertainment Weekly. Avdelningen "vi som tror ganska högt om oss själva, och inte inser att hjältars flickvänner har bytts ut med framgång i filmuppföljare sedan konceptet sequel uppfanns"

Dagens Citat

"Jag ser ut som ett ollon. Ett ollon på en sån där snorre som bara smalnar av. Så är min hals, den smalnar bara av till ett huvud med dallriga kinder."

- Mats Strandberg i ett jag-är-så-tjock-så-tjock-säg-att-jag-inte-är-så-tjock-blogginlägg. Avdelningen: Vi behöver alla få bekräftelse ibland, och bloggen är bästa stället.

16 april 2007

Varning för Treans Nia

Ikväll börjar The Nine på TV3, och serien boostas blandannat av Nöjesguiden/Metro idag. Som jag konstaterade i augusti ifjol så är pilotavsnittet helt okej, och det fortsatte väl hyfsat ett tag...men tittarna i USA gillade det inte alls och efter avsnitt sju har vi inte sett röken av det i de amerikanska tablåerna.


TV3 säger dock att detta är del ett av tretton, så man får anta att de inte ljuger utan att de fått tillgång till ytterligare fem avsnitt. Däremot är det väl ytters oklart om det i dessa avsnitt erbjuds någon som helst lösning av seriens mysterie: Vad som egentligen hände med nio människor under ett bankrån.

Så om ni absolut behöver en ny TV-serie ikväll och känner att treans The Nine (varför kör trean i stort sett bara serier som lagts ned förresten?) är det som gäller så har i alla fall i bakhuvudet att ni kanske aldrig får veta hur det går.

Ni är härmed varnade!

Läget Just Nu - Vecka 16

Bra Saker Just Nu:

Vår 3v
Även om jag har vissa betänkligheter (se nedan) så går det inte att komma ifrån att allting i livet blir så mycket lättare när solen skiner, värmen kommer, männsikor ler och klär av sig alla vinterkläder. Ska dessutom försöka minnas den föregående helgen nästa gång det är varmt en hel vecka och börjar regna lagom till ledigheten...äntligen fick vi det precis, perfekt tvärtom.
Eurovisionsakreditering Ny
Otroligt spännande! Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig mer än en jäkla massa folk, fest, musik (av väldigt varierande kvalité) och säkerthetspådrag, typ... Dessutom åtestår ju de små detaljerna med resa och att få semester å sådant där...men va fan. Det tänker jag inte på nu!
Stockholmshelg med A&A Ny
Även om varken Lino eller Patricia var sådär vrålkul (även om middagen var väldigt trevlig på den sistnämnda jollen) och även om vädret var för varmt för shopping, så är det absolut mycket roligare att vara i Stockholm när man har några ur "bögfamiljen" här.
"Prayer for the Weekend" – CD m The Ark 2v
Möjligen deras bästa skiva hittills. "Prayer for the Weekend", "Little Dysfunk You", "Gimme Love to Give" och "All I Want is You" går förtfarande flitigast av låtarna på iPoden.
"Like a Virgin" – Film av Hae-jun Lee Ny
Stundtals buskisartad och smått överdriven – men samtidigt udda, genial och med ett stort hjärta till sin udda huvudperson. Hade chansen att få intervjua regisören under festivalveckan, men tyvärr har man ju ett jobb att sköta också...
"30 Rock" - TV-serie på NBC Ny
Har gått från något jag inte tänkte se, via något jag kollade på när det fanns tid, till något jag kastar mig över så fort nya avsnitt dyker upp. Helt klart bland det roligaste man kan se på amerikansk TV – och nu med en garanterad andra säsong.
Röd 8Gb iPod Nano 3v
Your disco needs you!
Varm Bulgursallad m Skaldjur Ny
Jag är den typen av människa som när han kommer på en sak som är god och lätt att göra så äter han den oavbrutet tills han tröttnar... Men just nu är jag lyckligtvis långt ifrån trött!
"Americas Next Top Model" – Realityklassiker på CW 2v
Nu är det bara sex brudar kvar i Cycle8 – och helt rätt personer allihopa. Hur ofta händer det? ANTM fortsätter vara min absoluta favorit slask-TV just nu. Trots det ständiga upprepandet vecka ut och vecka in, säsong ut och säsong in så slutar det aldrig underhålla mig så till den grad att jag inte vill det ska sluta varje gång jag ser en ny episod.
"The Blossoming of Maximo Oliveros" – Film av Auraeus Solito Ny
Brutalt och annorlunda (men framförallt sevärt) Oscarsbidrag från Filippinerna.

Tveksamma Saker Just Nu:

Värme
Det må vara skönt, men jag kan inte hjälpa att det desstom stressar mig något oerhört. Varför har jag inte hunnit träna som alla andra verkar har gjort? Måste jag ut i solen nu? Vad ska jag i så fall göra ute? Dessutom avskyr jag att svettas. Lagom är bäst! Omväxling förnöjer.
"Talang 2007" – TV4s Nya Fredagsflaggskepp
Okej, det är kanske lite snällt och mesigt och ofokuserat i jämförelse med Idol...och Pepe Eng klarar jag bara inte av..men överranskande nog (kanske för att mina förväntningar var så ruskigt låga) fann jag mig ganska underhållen av studentikosa bläckfiskar, buktaleri, snäckblåsning och rockringar. Men hur planterad i sammanhanget verkade inte Mimmi "Bert har äntligen hittat ett forum där jag inte är för ung att få vara med" Sandén?
"Stina!" – Program på SVT
Det är fortfarande långt ifrån perfekt, men med mindre gäster och ett riktigt bra samtal med Ola Salo (där det faktiskt kom fram en hel del nytt (om man bortser att det redan ältats i Expressen dagen innan pga förhandsvisningen för pressen) och där det äntligen ställdes lite relevanta frågor) var det i alla fall säsongens bästa program. Men jesus vad jag är trött på den där rymdgubben. Det räcker nu!

Dåliga Saker Just Nu

Min Hals
Om någon bara ens går förbi med en infektion på andra sidan gatan så tar min hals upp den och bryter ihop. Gärna toppat av en ordentlig bonnförkylning som gör det jobbigt att bara åka tunnelbana, och som genererar så mycket avfall att en årsförbrukning av engångspappersnäsdukar går åt under samma tunnelbaneresa.
"Inför ESC" – TV-program på SVT
Jag gillar ju Eurovision och tycker att programidén i sig är genial någonstans...men varför blir det då så makalöst pajigt och meningslöst?
Ingen Radio på Jobbet
Streaming är förbjudet, SRs hemsida är blockad och det verkar vara fullständig radioskugga för en traditionell radio eller en mobilradio. Ett musikaliskt mörker.
Svullna Tår och Näsor
Det hänger inte ihop (mer än kanske på ett psykosomatiskt plan) men det är jävligt trist i vilket fall.
Montenegros (med fleras) ESC-bidrag
Allvarligt? Hur dåligt kan något vara och fortfarande få kallas musik?

Ungefär så just nu.

Dagens Citat

"That's the best question I've been asked in a long time. Well, you know, people can vote for whomever they want. That's true in my election, and it's true on American Idol."

- Hilary Clinton ger sig in i en av USAs hetaste debatter just nu - den huruvida Sanjaya Malakar ska vara kvar i Amrican Idol eller inte

15 april 2007

Filmrecension: Lika a Virgin

Lika a Virgin
Hae-jun Lee, Sydkorea

En helt underbart charmig historia om den lite smårunde, koreanske tonåringen Oh Dong-ku som älskar Madonna och som helst av allt vill bli flicka. Till en början knäcker han extra i hamnen med att bära rissäckar för att få ihop till sitt efterlängtade könsbyte, men när han får veta att han kan tjäna mera genom att tävla i en koreansk form av sumobrottning så anmäler han sig direkt till det något förvånade skollaget. I en ibland nästan buskisartad film ryms både skojiga dansövningar, absurditeter och sportfilmsklichéer, men här ges också plats för svårare saker som en våldsam far som har svårt att acceptera sin udda son, en obesvarad och grym förälskelse i en lärare och en mamma som lämnat familjen för att få ta hand om sig själv. Filmen hanterar även detta med stort allvar och med mycket hjärta. Dessutom; Oh Dong-kus konsekvens i att hela tiden vara sig själv, vare sig andra accepterar och respekterar det eller inte, är något människor i alla åldrar borde se och lära sig av!
.


Filmrecension: Glue

Glue
Alexis Dos Santos, Argentina

En lite Dogme-artad film om att vara tonåring i Argentinska Patagonien. Den 16-årige Lucas fördriver tiden med att runka, sniffa lim, hångla med granntjejen Andrea – men också med bästa killkompisen Nacho, spela i ett rockband, studera hur föräldrarnas äktenskap krisar, festa, kolla porrfilm och filosofera över livets mysterier. En framimproviserad (ryktesvis var hela manuset bara 17 sidor långt) lågbudgetfilm som känns väldigt autentisk och som är befriande fri från alla typer av moraliseringar (till sex mellan killar, alkohol och droger) som man är van vid, men som samtidigt balanserar på gränsen till att bli långtråkig och som stundtals har en enerverande klippning.
.